2007. november 20., kedd

39.

Tegnap betöltötted életednek 10.hónapját. Nem történt Veled semmi rendkívüli.

Íme,néhány paramétered:

Súly: 10,90kg. Egy hónap alatt 80 dkg! Kérdeztem is a dokitól, hogy mi lett volna, ha nem éhségsztrájkolsz egy hétig??? Kinevetett...
Hossz: 75cm.
Ruhaméret: 80-86.
Kobak körfogata: 47cm.Ez nem változott 1 hónap alatt semmit.
Cici körfogat: 51cm.
Poci körfogat: 50cm (normál állapotban)
Fogak: alul 2, felül 2. Az első bevárja az utolsót alul. Nem érzem, hogy jönne még.

Még mindig kúszva közlekedsz, de egyre gyakrabban gondolsz egyet és elindulsz a nagyvilágba. Mások előtt nem mutogatod járási tudományod. A legtöbb lépés, amit számoltunk is, 15 volt. Le szoktalak vinni a játszótérre sétálni, de azt nem szereted, viszont a babakocsit tolni a bevásárló rekesznél azt igen.
Apával fürdesz esténként 7 és 8 között. Ilyenkor általában annyira, de annyira álmos szoktál lenni! Aztán mihelyst kikerülsz onnan, az álmosság, mintha nem is lett volna, kezdődik a randalírozás! Ha 10-kor sikerül Tédeg elaltatni (fekszetek Apával a nagyágyon, Apa simogatja a hátad, Te pedig a fejedre húzod a kispárnát) már nagyon boldogok vagyunk. De inkább csak később...
Az ágyról biztonsággal közlekedsz föl-le, eltekintve néhány balesetet. Most a kanapé meghódítása a cél, ami kb.10 cm-rel magasabb az ágynál.
Az éjszakát még mindig nem alszod át. Általában 2-3 között ébredsz fel, teljesen mindegy mikor aludtál el. Ma éjjel 4-kor keltél, de megelőztelek, és még a sírás elkezdése előtt megtudtam csinálni a tejet.
Nem integetsz pá-pá-t, csak nagyon ritkán, viszont megmutatod, hol van az okos fejed.
Szókincsed nem változott túl sokat, talán annyiban, hogy halandzsázol egész nap, de abból semmilyen szókezdeményt kivenni nem lehet. A "nem"-re rázod a fejed. A kérsz teát? kérdésre is, közbe meg tátod a szájat...
Evés: semmit nem változott! A túrókrém a kedvenced, de jöhet a puding és a gyümölcsjoghurt, ez utóbbi csak mértékkel. Az ebédet nem turmixolom, de villával összetöröm, különben a nyelveddel olyan édesen tolod ki, hogy nem bírom röhögés nélkül végignézni. Erre persze még inkább csinálod.
Játékok: van egy csörgőd, ami halacska formájú, tele van rágható részekkel. Ezt szereted, persze nem hosszú percekig, csak tovább, mint a többit. Van lábbal hajtós motorod, amit egyenlőre itthon használunk csak. Előre már tudod hajtani, de csak addig megy, míg valaminek neki nem mész. Leszállás is érdekesen, inkább borulásnak mondanám... Pár napja adtam neked egy leporelló mesekönyvet, hogy szokjad. Forgattad, Te is forgtál, lapoztad, ráültél,ráálltál stb. A zenélő játékokon megtudod nyomni a gombot, hogy zenéljen. De nem várod végig egyik zenét sem. A habtapi állatkák szemét enni a legjobb dolog a világon! Az apró darabokat már kiszedtem, de mindig találsz olyan picit, amitől újra frászt kapok. A távirányítók, telefonok (persze nem a régi. Mindig az, ami használatban van...) a videó gombja, meg a dvd tálcája extra kihívás. Szekrényből, fiókból rekord gyorsasággal pakolsz ki. Ja, és ki ne hagyjam a porszívót!


Ez tegnap készült,de lépés közben:

Nincsenek megjegyzések: