2007. október 8., hétfő

21.

Úgy tűnik, hétvégi blogoló lettem. Ez történt a múlt héten:

Addig nyálaztad, szopogattad a telefonomat (természetesen titokban), amíg el nem romlott. A menüje össze-vissza járt, hívást nem tudtam kezdeményezni... Reggel Apa megnézte, hogy mi baja lehet. Szétnyitotta, és FOLYT benne a nyál. Ő meg azt hitte kimostam :).

Szerdán meglátogatott minket 2 munkatársam (Hajni és Móni-ők egyébként testvérek) és ámultak-bámultak azon, hogy: 1. milyen nagyot nőttél az elmúlt 1 hónapban, 2. felállsz minden lehetséges (és lehetetlen) kapaszkodónál, 3. fél kézzel kapaszkodva végiggyalogolsz a szobán.

Pénteken átjött Tünde és Zorka csevegni és játszani. Míg én Zorkával voltam el, Tünde nekitámasztotta téged a kanapénak és leült veled szembe. Azt mondta neked, hogy "gyere" és te meg odatipegtél hozzá. 2007.október 5-én megtetted az ELSŐ(meg 2. és 3.)ÖNÁLLÓ LÉPÉSEDET! Amit azóta egyre többször gyakorolsz. Sajnos, még nem sikerült a nagy pillanatban lefényképezni téged. Aztán tudomásul vettük, hogy a csemetéinket is utolérte az irigység.

Történt ugyanis, hogy Zorka belerakott a kompba egy "keljfeljancsit", és hátulról tologatni szerette volna. Csakhogy te meg elöröl kapaszkodtál belé és úgy akartad volna tolni. Ezután olyan veszekedés tört ki baba-nyelven, hogy a nevetéstől alig bírtam megszólalni. Mikor Apának elmeséltem a szitut, egyből azt kérdezte, hogy felvetted??? És nem :(

Aztán persze, ha a Zorkának kellett valami, azzal akartál te is játszani, és fordítva. Mi meg jókat derültünk rajtatok :) Aztán 2-3 darab csokis pereccel úgy összekentetek mindent, hogy azt nem volt akkora öröm látni, de a gyerek ezzel jár, mosógép meg van.

Még pénteken eljött egyik bankos ismerősünk, akivel a kölcsönfelvételről beszélgettünk. Az előző banki tanácsadóval szemben, ő nem szomorított el teljesen, sőt! Úgy néz ki, hogy ennél a banknál fogjuk felvenni a lakáshitelt, remélhetőleg minél előbb. Én szeretném, ha tavasz elején, már a nevünkön lenne. Apa szerint ez lehetetlen, talán csak nyáron :(

Végül is pár hónapot már csak kibírunk valahogy (ha már eddig bírtuk...)

Szombaton Anyu vett neked egy igazi talppal rendelkező Nike sportcipőt. Ez megint csak nem lányos, bár cseppet sem bánom, hisz mindenünk úgyis rózsaszín, ezért kell a változatosság.

Sajnos megint gondjaink vannak az evéssel, pontosabban csak a kanalassal. Nem akarod megenni a szilárd az ételt, de ha fel van hígítva és ugyanaz a cumisüvegből jön, akkor oké. Tegnap képes voltál szinte egész nap nem enni, csak nehogy kanállal kelljen. Pedig jó párszor megkínáltalak és mindig 5-6 kanál után ordítva forgattad el a fejed. Nincs ötletem, hogy mit tegyek.
Ma pedig áttértünk egy teljesen más evési idő-mennyiségre. Mert lehet eddig az volt probléma, hogy reggelire (8kor) nagyon sok tápit kaptál (300ml), ezért kimaradt a tízórai. Ebéd 14-kor főzelék nyögve nyelősen, uzsi 18-kor ebéd maradék vagy joghurt vagy tejpép, és vacsi 20-21-kor rengeteg tápi (kb.400ml). És még éjjel is 2-3 óránként ébredés, abból egyszer tápi 300ml, a többi tea. Ma megpróbálom, hogy kevesebb lesz a reggeli, így lesz tízórai, és minden étkezés egy kicsit csúszik időben. Többször kapsz kevesebbet, hátha éjjel aludni fogsz végre.
A másik gond az evéssel kapcsolatban, hogy a darabos ételektől öklendezel. Szombaton vissza is jött egy kicsi. Szinte folyósra kell turmixolnom, különben fuldokolsz... Ha valaki hasonló cipőben jár(t) a kajákkal kapcsolatban, szívesen olvasom a tapasztalatokat és tanácsokat! Kipróbálnék mindent a nyugodt éjszakáért :)

Nincsenek megjegyzések: