2007. december 25., kedd

52.

(((Elöljáróban megjegyzem, hogy nem szeretem az anyósom. Sőt, mondhatnám utálom. De nem fogom most lejáratni, mert nem szeretném a blog édi-bédi-habos-babos-rózsaszín feelingjét tönkretenni...)))

Reggel elmentünk ApaMamához, meglesni, hogy mit dobott a Jézuska a fa alá. Volt ott minden szuper dolog, mi egy 11 hónapos kislánynak kedvére lehet. Kaptál egy bevásárlókocsit, egy kacsa formájú húzható játékot és egy dob felszerelést. A bevásárlókocsit Apának még össze kellett szerelnie. Az egyik kerék tengelyre rakásakor meg is jegyezte, hogy miért nem figyelnek a sorjára a gyártók gyerekjátéknál? Kiderült,hogy nem sorja volt, hanem a kerék tolás közben kerregő hangot adott volna... :)

Ebédre családostul-anyósostul AnyaMamához voltunk hivatalosak. Sajnos, olyan volt, amilyenre fel voltunk készülve Apával. Idén sem csalódtunk :( Innentől nem részletezem az eseményeket... Bár kedvem lenne kiírni magamból a mérgemet, talán jobb is lenne a lelkemnek, de tartok tőle, hogy a nem megfelelő szóhasználat miatt néha elpirulnának a betűk...
Inkább csak annyit, hogy nagyon finom volt az ebéd, megint levette Anyu a vállamról a főzést, ami nagyban könnyített a helyzetemen. Itt is kaptál nem kevés ajándékot. Egy igazán csajos...: DÖMPERT. Hát, istenem, nem kell állandóan Barbie-zni egy lánynak :D Kaptál még kétféle kirakós kockát. Biztos nem mostanában fogod kirakni, de mi is vettünk egy hasonlót, aminek mind a 6 oldalán pandamacit ábrázoló képek vannak. Én nem tudtam elsőre kirakni... Ezért most olyat kaptál, aminek mindegyik oldalán helyes mesefigurák vannak (ló, nyuszi, elefánt stb.) Amíg nem megy a kirakása, addig nagyon jól lehet építkezni vele. Meg este szétszórni. Éjjel, a sötétben viszont öröm rálépni :D
Kaptál még egy simogatós mesekönyvet is, minden oldalon az állatok egy kis része finom anyagból van, jó érzés tapogatni. Már nézegetjük, és azért tetszik neked nagyon, mert egy oldalon csak egy állat van, nem pedig egy történet. Így mikor az állatra rámutatok és mondom a nevét, remélem könnyebben megtanulod a állatokat.

Itthon aztán némi riadalmat okozott az új fényképezőgép. Történt ugyanis, hogy nem tudtunk szép képet készíteni. Állandóan pöttyös lett a kép, pocsék volt a minősége. Átolvastam az egész kezelési útmutatót, ami természetesen olyan szakszavakkal íródott, hogy nem tudtam értelmezni. Sehogy sem jutottunk előbbre a kép minőségét illetően. Már ott tartottunk, hogy szerdán visszavisszük a boltba, mert tuti van valami baja. Aztán Apa elkezdte állítgatni (maga sem tudja,hogy mit...) és egyre tűrhetőbb képek születtek. Még mindig nem az igazi, de már kezd élvezhető lenni. Arra jutottunk, hogy valószínű az is baj lehet, hogy elég sötét a szobánk. Ezért hiába van nappal, fényképezéskor fel kell kapcsolni a lámpát. Mi eddig a 4 égőből csak kettőt használtunk, hisz annál is jól láttunk. Most tekertünk izzót a másik kettőbe is, és elég jó lett a minősége. Már-már meg vagyunk elégedve vele. Mondtam is Apának, hogy lehet, hogy a régi fényképezőnek nincs is semmi baja, csak be kellett volna tekernünk 2 erősebb izzót??? :D (A régi ugyanis a szobában nem készített szép képet, viszont a szabadban nagyon éleset.) Mi meg vettünk helyette egy majd 30ezres gépet...:)

Nincsenek megjegyzések: