2008. június 6., péntek

116.

Nem kapkodtam el mostanában az írást...mert:

-mikor dög meleg van, akkor rohanunk reggel a boltba, hogy ne kelljen sokat lent lenned. Aztán irány az erkély, meg a medence. Ott végig melletted kell ülnöm, mert eddig még 1 percnél tovább nem bírtál benne lenni egy huzamban. Félek, hogy elcsúszol a vizes kövön.
Hogy miért nem terítek le egy rongyot, amin járkálhatsz? Megtettem, de az első adandó alkalommal(mikor elfordultam), berántottad magad mellé a vízbe...
A korlát alatti rést Apa elfedte, hogy ne locsold literszámra ki a vizet a gyanútlanul arra sétálókra. Viszont mivel a panelban egy darab derékszög sincs, így nem fedi be teljesen a hézagot. A víznek annyi épp elég. Most nem zubog, csak folyik le az erkélyről mikor kimered a medencéből :)
Általában az erkélyen szoktam szárítani a ruhákat. Na de olyat, hogy Te és a száradó ruhák kettesben...
Aztán ott vannak még a muskátlik is a földön...
Szóval nem hagyhatlak magadra...

-mikor épp nincs dög meleg, akkor meg a szobába vagyunk kényszerítve. Itt csak akkor vagy el és nem csinálsz háborús övezetet belőle, ha minden percben felügyellek. Így aztán nagyon minimális időt töltök gép közelben.

Sétáink Nikiékkel kizárólag a késő délutáni, illetve esti órákra korlátozódtak. Általában 6-kor megyünk és 8-fél 9 körül jövünk. Ekkor még(egy gyorsnak véletlenül sem mondható: kb. 3/4 órás) pancsi következik, majd a vacsi és imádkozás, hogy "most-már-remélem-elalszol-végre". Általában 10 órakor be is következik. Éjjel továbbra is minimum 2x fent vagy, de tegnap előtt ez a szám kb. 20 volt.

Evésileg ott tartunk, hogy mióta ritkítottuk a Peritol szedését(2 naponta 5ml), azóta megint nem eszel. Mivel ez a tény engem idegileg nagyon felzaklat, így ma estétől újra naponta fogom adni. A doki szerint ez nem gond, bár minden alkalommal elmondja, hogy 7-10 nap után ritkítsam az adagot. Mikor ezt megteszem, nem is eszel :(
Úgy érzem, még 4.-es gimnazista korodban is este megkapod az adagod, hogy másnap tuti megegyed, amit főztem.

A lakással kapcsolatban még mindig semmi hír :( Emlékszem, február óta ígérik, hogy "jövő hónapban" értesítenek, arról, hogy hogyan zajlik a lakás megvétele.
{Valahol meg is értem a várost, mert havi 19 ezret fizetünk mi most ezért a lakásért, ami viszonylag "olcsónak" számít. Van önkormányzati lakás 5-6 ezer a városban. Mennyi bevételtől esik majd el, ha a nagy többség él a vásárlási lehetőséggel... Ami a mi szemszögünkből lényeges, hogy ez az összeg évente emelkedik, ami lassan eléri egy havi banki törlesztőrészlet összegét. Azt valahogy "szívesebben" fizetném, mert tudom, hogy egy távoli jövőben letelik. A mostani meg örökös, mint a szegénység... Csak azt nem értem, minek kellett ez a "parasztvakítás", hogy februárig mindenképp jelezzük, hogy meg akarjuk-e venni, mert gyors lefolyású lesz az adás-vétel...Ezeket csak azért írtam, hogy én is tudjak majd sok-sok év múlva olyanokról mesélni Neked, mint nekem az Anyukám, hogy 50 fillér volt egy kifli :)}

Amúgy a szobádnak sem álltunk még neki, mert Apa elég sokáig dolgozik hétköznap, hétvégén meg szeretnénk menni olyan ismerősökhöz, akiknél 1000 éve nem voltunk.
De ne félj, lesz saját szobád Neked is! Még hozzá nagyon is szép :)

Egy másik blogon épp azt olvastam, hogy a szerző is panaszkodott arra, hogy a freeblogon nem tud szöveget formázni, képet-videót feltölteni, linket beszúrni. Egy következő bejegyzésben leírta, hogy a Vodafone-os mobil internet a ludas, ezért kényszerült a váltásra. Nekünk is ez a "csodaszolgáltatónk" van, amit milliószor megbántunk már. Nem elég, hogy lassú, mint a tetű, de nagy melegben és esőben egyáltalán nincs is. Ezenkívül korlátozott is a letöltés, ami első hallásra nem is olyan kevés, de figyelembe véve, hogy mihelyt elindítom a kapcsolódást, onnantól számláz, így számolgatnunk kell hónap végén, hogy mi fér még bele az 5 Gigába :(((((((
Akit érdekel nézegesse a webalbumot(itt jobb oldalon "Képeink" menüpontban), mert általában naponta töltök fel képet, illetve, ha van mit :)

Nincsenek megjegyzések: