2008. június 17., kedd

118.

Ahhoz képest, hogy azt írtam az utolsó bejegyzésben, hogy még neki sem kezdtünk a szobádnak, hétfőn már be is fejeztük :)

Pontosabban a festéssel készen vagyunk, fel is takarítottam a szoba nagy részét. Még hátra van az ablak pucolás, a radiátor és az ajtók lemosása. Várjuk, hogy a Mama végezzen a függönnyel és vennünk kell a héten még egy szekrényt. Ha ez mind meglesz, átköltöztetjük az ágyadat.

Nagyon nehezen indult ez a szoba kifestősdi...Leírom a kálváriánkat, mert nem volt egyszerű.

Mivel nem értünk hozzá, egy olyan boltban vettük meg a festéket és minden tartozékot, ahol szakképzett festők az eladók. Legalábbis azt hittük... Olyan festéket választottunk, ami ÁLLÍTÓLAG egy rétegben fed. Direkt rákérdeztünk az eladónál, hogy nem igényel-e valamilyen előkezelést a fal? Ő azt mondta, hogy mivel már eddig is diszperzittel volt festve, így nem kell rá semmi plusz. Megvettük hát a dupla adag festéket és egy speciális teddy-hengert ehhez a festékhez.

Nekiálltunk a mázolásnak szombaton. Már az első percben keveselltem a festék mennyiségét, ezért Apa elszaladt a boltba venni még egy dobozzal. Mivel az első doboz is már dupla annyi volt, amennyi kellett volna, így ezzel a dobozzal már elméletben 4x annyi festékünk volt. Ennyi festékből kész lett a plafon, meg a 4 falból 3. Ráadásul tiszta folt volt minden.

Vasárnap felhívtuk egyik festő ismerősünket, hogy mi tévők legyünk? Ő egyből azt kérdezte, hogy mélyalapozót használtunk??? Hát nem :( Jaaaa! Hát azt kell!

Így elmentünk a Tescoba, ahol volt ennek a csoda gyártónak egy másik fajta festéke(fele annyiba került), így vettünk abból(dupla mennyiséget...biztos, ami biztos) és egy egyszerű Tesco gazdaságos teddy-hengert pár ft-ért. Elmentünk a Baumaxba mélyalapozóért, majd startoltunk haza. Apa nekiesett az alapozásnak és vártunk délutánig a festéssel. Első hengernyomnál érezhető-látható volt a különbség. Sehol egy folt, szépen elterült a festék és a henger is nagyon profinak bizonyult(dacolva a speciális, méregdrága társával). Apa olyan ügyes volt, hogy még a fal alját is le tudta festeni aznap, így hétfőre a javítások és a bordűr ragasztása maradt hátra. Ja, és mindkét festékből elég volt annyi, amennyi a dobozára írva volt... Hát ennyit a hozzáértő eladókról...

Megegyeztünk Apával, hogy a következő festést már nem mi csináljuk, hanem festőre bízzuk :)

Nincsenek megjegyzések: