2008. szeptember 7., vasárnap

145.

Úgy 4 hónapja a nagyon kényelmes Anyukák életét éltem: nem kellett főznöm, mert úgy hozattuk az ebédet. Először egy ételfutár céggel, de ott megszűnt a napi menük közti választási lehetőség, ezért befizettünk egy közeli étterembe.
Már voltunk ott régen, mikor még dolgoztunk, de akkor sem tartott sokáig a vendégeskedés, mert gyakran a 3 adag ebéd helyett csak 2-t adtak. Annyi pedig nem volt elég 3-nak sehogy se. Azt hiszem akkor 1 hónapig voltunk befizetve. Most meg 1 hétig. Nem volt annyira finom az ebéd, mint a futáros cégnél, és csütörtökön még az ételhordó fülét is eltörték.


Ez vezetett oda, hogy újra nekiálltam főzőcskézni. Ebbe Apa csak úgy egyezett bele, hogy ki kell hoznom az ebédet annyiból, amennyibe az étterembe került. Vagyis egy adag 640 ft.
Először megijedtem, mikor a boltban ennek a többszörösét fizettem, de utána számoltam, hogy megvettem a szombati-vasárnapi ebéd nagy részét. Mikor tegnap megettük az ebédet (kertészleves, rakott karfiol) és megmaradt mindennek a fele, már egyenesen vigyorogtam. Mert az éttermi ebéd mennyiségre sem volt túl sok, így hozzászoktattuk magunkat, hogy addig eszünk, amíg jól nem lakunk (nem pedig hasfájásig). Tehát nem azért maradt meg az ebéd, mert nem volt finom, vagy mert spórolunk, hanem mert jól laktunk annyival.


Még azt kell kitalálnom, hogyan fogom megvalósítani azt, hogy déli 12-kor kész legyen az ebéd, hogy ne essél ki a megszokott rendszerből.
Mert míg korábban akkor főztem, mikor aludtál
,
és akkor ettél, mikor felkeltél (általában 4-5 óra körül), ez a bölcsire való felkészülés miatt nem alkalmazható.
Azt hiszem ezt még nem írtam: mindent igyekszek úgy csinálni, ahogy ott is lesz. Vagyis a reggeli 8-kor van, utána séta (boltba), tízóraira gyümölcs (nem szereted), de inkább gyümölcslé, ebéd 12-kor, utána alvás, és uzsi amikor felkelsz.
Így talán könnyebb lesz a beszokás, hogy nem ott fogsz ezzel a rendszerrel először találkozni.

4 megjegyzés:

ilgya írta...

Sziasztok!

Nehezen találtam rátok ismét,pedig szeretem olvasni a kis naplótokat a mindenapokról. szóval irány a bőlcsi???
drukkolunk,hogy minden rendben menjen!!!!

M írta...

Megvagytok!!!!! :-))))
Hú, nagyon izgalmas időszakban vagytok, de biztos vagyok benne, hogy Cicamók ügyesen abszolválja majd a bölcsit! Addig is izgalommal olvasom a "módszertani leírásaidat"! Manka

-krisztina- írta...

sziasztok :))))

nem akartam ám szó nélkül lelépni, csak mikor már töröltem a blogot, akkor jutott eszembe, hogy senkit nem irányítottam át ide. bocs érte!

igyekszem nem felhagyni a blogolással, ha már ennyit vesződtem vele.

csai írta...

Na igen, ez ismerős! Általában mi is kedden már rájöttünk, hogy miért is hagytuk abba a menüzést! És tényleg nem kell megijedned, mert a heti átlagod tuti a menüár alatt tud maradni! Az idő.... háát az nálunk is mindig máshogy alakul, van hogy előző este készül el az ebéd, de van, hogy délelőtt!
Nagyon ügyes a napirendhez valő szoktatásod! :)