2009. január 17., szombat

218.

Pénteken reggel elmentem az igazgatónőhöz adatokat egyeztetni. Már megint várnom kellett rá, majdnem 1 órát. Aztán gyorsan végeztünk. Bemutattam a szükséges papírokat, ő meg adott egy nyomtatványt, amit a dokival kellett kitöltetni.
Aztán elszomorított egy kicsit: azt mondta, hogy ilyenkor már nincs pótbefizetés, így nem tud kaját biztosítani Neked januárra (???). Erről Apa véleményét most nem írnám ide, mert ki kéne csillagoznom egy egész bekezdést, de egyetértek vele, mert nem akarjuk elhinni, hogy ahol 15 gyereknek jut ebéd, ott a 16.-nak nem...
Még nem tudom, hogyan lesz ez megoldva, de most úgy gondolom, hogy főzök arra az 5 napra, és visszük magunkkal reggel. Legkésőbb hétfőn úgyis megtudom :)
Amúgy felajánlotta az igazgatónő, hogy ne 19.-én menjünk, hanem 1 héttel később, de az meg azért nem lett volna jó, mert a csoportban akkor már lesz egy kisfiú beszoktatáson. Meg különben is, én már beleéltem magam, és megyünk/mész :)

Hazajöttem és felhívtam az orvost, hogy azonnal meg tudná-e csinálni azt az igazolást? Azt mondta, hogy nem. Kértem, hogy csináljunk valamit, mert hétfőre nekünk kell, csak úgy mehetünk, ha azt leadom. Azt mondta, hogy menjünk oda 1 órára és valamikor sorra kerülünk. OK.

Felhívtam a Nikit, hogy van-e kedvük csavarogni délelőtt? Volt :) így együtt elmentünk egy jó messze lévő kínaiba, ahol benti váltócipőt kerestem. De nem találtam :( Vettem viszont nagyon aranyos zoknit, meg bugyit. Mire hazacsúszkáltunk (mert elég sok helyen nem ismerik az útszóró sót), már annyi idő volt, hogy szóltam Apának, hogy öltözzön is, ha jönni akar velünk a dokihoz.
Szerencsénk is volt, mert pont akkor mentünk, amikor valaki lemondta az időpontját :) Apa nem jött be velünk. Te meg úgy fel voltál dobódva... végig beszélgettél a dokinak, meg a védőnéninek.
2 apró öröm is ért engem közben:

-Ugye még nem szobatiszta?
-De! Már nyár óta.
-Na jó, de éjjelre sem kell pelenka?
-Nem!
-Hmmm...akkor ezt át kell húznom...
:)))

A másikat már csak itthon vettem észre: van egy olyan pont az igazoláson, hogy

"Beszédfejlődése: folyékonyan beszél - beszéde nem összefüggő - beszédhibás"

és az első van aláhúzva :)))
Könnyű dolga volt, mert épp csak mondókázni nem volt kedved, amúgy nagyon közlékeny voltál. Akárcsak hazafelé, amikor rákezdtél:

Mótusta, mótusta, pejmászott a pája, letesett, kitöjött a jába.
Dottoj bácsi, ne nészi meg, huncut a mótusta, pejmászott a pája.

Megpróbálom felvenni videora, mert egy élmény, ahogy előadod :) Hazáig röhögtünk Apával :)

oOo

Délután átmentünk a Ritáékhoz, hogy kifaggassam, hogy milyen a bölcsi. A Tomival közös csoportszobában lesztek, de napközben külön csoportban. Szóval a Rita mondott néhány újdonságot nekem, de azt mondta, hogy nem kell hallgatnom rá, mert lehet, hogy nálunk teljesen máshogy fognak alakulni a dolgok. Azért furcsa, hogy a Tomi 5 nappal fiatalabb Nálad, mégis ők a tapasztaltabbak ebben a témában :)
Amúgy elég jól el voltatok egymással, nem emlékszem, hogy meg akartad volna ütni vagy harapni őt, ami már haladás :) Sokat mondókáztatok, hancúroztatok, pusziltátok egymást.

oOo

Pár napja Apa felvetette, hogy mi lenne, ha nem éjjel (úgymint 9-kor) kezdenénk bele az esti szertartásba, hanem fél 8-8 körül. Beleegyeztem, csak az a gondom vele, hogy amikor 5-kor kelsz fel a délutáni alvásból, akkor nem hiszem, hogy 2 és fél óra múlva újra álmos leszel... Szóval a héten már legkésőbb fél 9-kor iszod a tejcit a saját, sötét szobádban. Mellettem :$
Ezzel megint csak van gondom :), az, hogy én a sötét szobában percek alatt elalszom, míg Te nem. Sőt, még fél 10-kor is 2-5 percenként belém rúgsz, hogy "Anya, nem alszol!".
Még nem jöttünk rá a megoldásra, de szívesen venném, ha megosztanátok velünk, hogy nálatok ez hogyan működik? Kb. az ebédtől érdekelne :)

oOo

Ma Apa megint dolgozott, így mi megint csavarogtunk. Elmentünk a Sparba, még mindig váltócipőért. Sikerült is vennem egy igazi balerinásat, kíváncsi vagyok, mikor szabadítod meg a fodroktól :)))
Aztán megejtettem a havi tisztítószer beszerzését is. Itt már nagyon nem tetszett a rendszer. A bolt közepén levetted mind a két cipődet és szétszórtad :(
Ráadásul minden soron minimum 2x mentem végig, mert semmit nem találtam :(
Meg nem széles a kocsid, de így is alig fértünk el a sorok között :(
Miután kijöttünk, leszakadt a szatyor füle és minden szétgurult :(
A fehérvári hídon meg kellett nézni az érkező vonatokat. Mikor elfogytak és el mertem indulni, elkezdtél visítani. Még jó, hogy nagy volt a kamionforgalom és nem hallatszott a hangod :(
Ezután még elmentünk megvenni a gyertyákat és a tűzijátékot a tortára és hazajöttünk. Majd irány vissza az ebédért, mert már dél volt.
A levest a nagy igyekezetedben az asztalra lapátoltad, a borsós rizsből ki kellett ennem a borsót, a húst kiköpted...
Mikor letettelek aludni, még nem volt itthon Apa. Már majdnem magadra hagytalak, mikor csörgött a kulcs a zárban, ezzel egy időben a szemeid kipattantak. Kb. fél órát csúszott az elalvás, fél 2-kor jöttem ki mellőled és 4- kor keltél fel.

2 megjegyzés:

Lepkevár írta...

Nagyon ügyes a kiscsajszi!

Mindenképpen felháborító, hogy nem tudnak már ebédet biztosítani a bölcsiben! Tényleg furcsa, mert ahová R. járt, ott ilyen sosem fordult elő. Volt, hogy váratlanul mentünk, de mosolyogva pont azt mondták, hogy ahol x gyereknek jut kaja, ott az a plusz egy gyerkőc sem marad éhen.

Timocska írta...

Hát, ez nekem is nagyon fura. A mi bölcsinkben úgy működik, hogy reggel 9 körül megjelenik egy nő, aki összeszámolja, hány gyerek van, hány ebéd kell. Van pl. egy arab kisfiú is a csopiban, ő nem eszik húst, neki így külön kaja jár.

A bölcsiben megtanulja majd a rendet, hogy ebéd után alvás van és legkésőbb 3-kor ébresztő. Úgyhogy az esti alvása is biztos előrébb kerül, mivel reggel kelni kell. Pár hét és úgyis minden kiderül.