2009. február 16., hétfő

245.

Még mindig nem vagy jobban :((((

Apa szerint péntek óta azért javult már valamit a helyzet, de én csak azt veszem észre, hogy mikor eljön az este, és elviszlek fürdeni a meleg vízbe, akkor látványosan alábbhagy a köhögésed. Mikor vége a fürdésnek, újra kezdődik a száraz szenvedésed.
Már minden nap mosok, hogy legyen a szobádba vizes ruha, amitől párás lesz a levegő. Már kezd egy terráriumhoz hasonlítani a légkör, hála a műanyag ablakoknak. Aztán mentolos illóolajat is szinte egész nap szaglászunk. Éjjelre bekenem a testedet Baby Luuf balzsammal, ami segíti a nyák felszakítását, és a légzést. Meg persze kapod a 2 féle köptetőt, antibiotikumot egyelőre eredmény nélkül.
Szombaton elővettük a radiátorra szerelhető párásítót, és a radiátorra állandóan nedves ruhát terítek. Mikor éjjel lekapcsolják a fűtést, kicsit javul a helyzet, így van pár csendes óra. De 4-kor újraindítják és megint kezded a köhögést, amire gyakran felébredsz. Ezért aztán reggel egyáltalán nem vagy kipihent, ami a hisztik növekvő számában mutatkozik, meg abban, hogy még dél előtt képes vagy elaludni. Sajnos, ilyenkor is rád tör a köhöghetnék, így délután sem tudod kipihenni Magad. Általában maximum 1 órát szoktál aludni az eddigi 2-3 óra helyett.

Apával azon tanakodunk, hogy mi legyen a következő "immunerősítő kúrával". Tudom, hogy korábban nem jártál közösségbe, ezért kerültek el a betegségek. DE! Soha nem szenvedtél ennyit egy torokfájással, köhögéssel, náthával, hogy elhúzódott volna 3-4 hétig. Mert 2 héttel azelőtt, hogy elkezdted a bölcsit, elkezdted a kúrát is, majd a 3. bölcsis napon már náthás voltál, rá 2 napra, meg beteg.
Ugyanis ez a Bronco Vaxom por legyengített bacikat tartalmaz és

"visszatérő légúti fertőzések megelőzése. Heveny légúti fertőzések és idült hörghurut fellángolásainak kiegészítő kezelése"

használatos. Éppen ezek döntöttek le a lábadról...
Én most úgy vagyok vele, hogy NEM folytatjuk a kúrát, de mi van akkor, ha épp a folytatással erősödik meg a szervezeted???
Hogy most ugyan egy kicsit ágynak döntött, de 1 hónap múlva sokkal erősebb leszel ezekkel a bacikkal szemben???
De lehet, hogy nem való Neked ez a kúra és amúgy is felvette volna a szervezeted a harcot a betegséggel szemben... Mert igaz közösségbe nem jártál eddig, de nem is éltél dobozban, tehát volt olyan, hogy találkoztunk betegeskedő kisgyerekkel, mégsem kaptál el tőle semmit.
Lehet, hogy a gyógyszerben lévő bacik meggyengítették a szervezeted, így az nem olyan ellenálló a betegséggel szemben...
Várom a véleményetek ezzel kapcsolatban!!! Ti abbahagynátok vagy folytatnátok???
Holnap megyek vissza vele az orvoshoz és rákérdezek, hogy szerinte mi legyen?

Úgy döntöttünk Apával, hogy a héten mindenképpen kihagyjuk a bölcsit, hogy teljesen kilábalhass a betegségből. Amúgy a kedveddel nincs gond, randalírozol egész nap, beszélgetsz, de látványosan unatkozol is. Lázad, hőemelkedésed nincs. Csak ez a fránya köhögés :( Néha leszívom az orrodat, de már az sem vészes.

oOo

Mi nem szoktuk megtartani a legfontosabb amerikai ünnepeket, ezért nem is ajándékoztuk meg egymást most sem. Viszont hosszú idő óta idén először (ez is a spórolás része :D) ellátogattunk a Tescoba, ahol nem tudtam otthagyni ezt:



Tudni kell rólam azt, hogy születésed előtt az összes virágot átcipeltem a Mamához, meg ApaMamához, mert elég nagy darabszámú kaktusz gyűjteményem volt, és féltettelek tőlük. Ez idáig nem is volt itthon egy darab virágom sem. Ezt viszont már együtt fogjuk nevelni. Sőt, már a nőnapi virágra is kaptam Apától ígéretet.


9 megjegyzés:

csai írta...

Gyönyörű virágot kaptál :)
Hát ezt a szert én nem ismerem, homeopátiás vagy gyógynövényes? Próbáltam rákeresni, de nem találtam. :S Béna vagyok hiába! Csak azt akarom írni, hogy Nálunk a homeopátiás szereknél gyakori, hogy mielőtt használnának, felerősítik azt, ami ellen kapja Csengus... ez szinte mindig azt jelenti, hogy hat a szer. Persze kivételek, vannak, és az orvos biztos okosabb is.... :P
Puszi Nektek!

csai írta...

Köszönöm szépen! :)

-krisztina- írta...

Hát, ha így van, akkor van értelme folytatni! Nem homeós gyógyszer ez. Aztán mégse holnap megyünk a dokihoz, mert felesleges lenne elmenni azért, hogy azt mondja menjünk vissza pénteken. Így inkább megyünk pénteken, de mindenképp rá fogok erre kérdezni.

itt van róla infó: http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/BRONCHO-VAXOM_por_gyermekeknek/15267

Timocska írta...

Én is folytatnám még, hátha nem használjátok elég régen ahhoz, hogy meghozza a kellő hatást.
Bár én azt tapasztaltam, hogy a bölcsi első 3 hónapja ezzel telt: bölcsi-betegség-bölcsi-betegség. Talán most már nem kap el mindent Lillus.
Ja, hideg párásítót nem vesztek? Az sokkal hatékonyabb, mint a vizes teregetés.
A másik: köhögésre kakukkfű tea!!!
Jobbulást!

-krisztina- írta...

Köszi a tippet, kipróbálom! Bár mostanában nem rajong a teáért, de ha muszáj...

VOKinga írta...

Szegény Cicamók, gyógyulást kívánunk Neki!
Természetes sajnos, hogy sokmindent elkap az első hónapokban, hiszen egyrészt sokkal intenzívebben és hosszabb ideig vannak együtt a gyerekek a bölcsiben, másrészt pedig sajnos a dolgozó szülők sokan nem tehetik meg -nem tolerálja a munkahely-, hogy megvárják a száz százalékos gyógyulást, így a legtöbb gyerek visszakerül a csoportba még azelőtt, hogy nem fertőzne. Szerintem minden nagyon jó, amit csinálsz, esetleg Fenistil cseppet kaphatna éjszakára köhögéscsillapítóként, testsúlykilógrammonként egy cseppet, de sajnos csodát semmi sem tesz. Szorítok, hogy mihamarabb kilábaljatok. (Mondja ezt a 3kisgyerekes, ahol szinte mindig van legalább egy betegállományos.)

Kokaigirl írta...

Én elsőkörben mindig a homeopátiát részesítem előnyben, mert ez eddig abszolút bevált... Dávidom is küszködik most valami torokgyulladásfélével, de adtam neki Stodal-t (ez egy komplex készítmény köhögés ellen) és a Homeogene 9 (ez is komplex kifejezetten torokgyulladásra). ha inkább influenza jellegű akkor meg az Oscillococcinum-t szokták ajánlani.

Egyébként abból amit írtál a beszoktatási időszakról, van egy olyan érzésem, hogy ebben (mármint hogy elhúzódik a gyógyulás) benne van az is, hogy ha nem is tudatosan, de nem nagyon akar még bölcsis lenni, vagyis inkább távol lenni tőled :)))

Bianka és Karina írta...

Nagyon szép avirág.:))
Én mindenképpen folytatnám az a kúrát.:))
Biztosan attól gyengébb most a szervezet,de ha meggyógyul nehezebben fog elkapni betegséget,és szerintem a nehezén már amúgy is túl vagytok.

Jobbulást és kitartást kívánunk!:))
Pusza!

-krisztina- írta...

Köszönöm mindenkinek a véleményét! és a jókívánságot is :)