2011. március 1., kedd

Gyakorlat 1. nap

Reggel elosztottuk magunkat egymás között az osztálytársaimmal, hogy ki? melyik? csoportba szeretne menni. Én közös megegyezéssel a mackó csoportban kötöttem ki, mert a Katával (Berci anyukájával) így beszéltük meg.
Az első benyomások nem voltak túl pozitívak: van egy szőke, copfos, farmerszoknyás , hellokitty táskás kiscsaj (pont, mint a Szabina), aki egyszerűen sírva fakadt, mikor meglátott minket. Megértem őt, hisz minden héten más tanuló van velük egy hétig, aztán amilyen hirtelen betoppannak, már el is tűnnek...
A mai nap legnagyszerűbb dolga az volt, hogy ez a kiscsaj (Fanni) veszekedett a többiekkel azért, hogy ő ülhessen az ölembe, mikor olvasom a mesét :)
A fiúk már nem voltak ennyire kezdeményezők: egyikükkel sem alakult ki még egy aprócska kapcsolat sem :( ők nem hívtak magukhoz, én meg nem akartam beavatkozni az elfoglaltságukba.
Holnapra van egy kitűzött célom: van egy másik kislány (Viki), akire néha olyan hisztis rohamok törnek, hogy én is csak elkerekedett szemmel lestem, és nagyon nehezen bír kilábalni belőle (pont, mint a Szabina... bár ez a kislány még az ő hisztijein is jócskán túltesz...). Vele még nem vagyunk jó viszonyban, eddig eléggé elutasító volt. Szeretnék összebarátkozni vele!
Amúgy volt általam vezényelt mesekönyv nézegetés, labdázás, gyöngyfűzés (nagyon bevágódtam a csajoknál, mikor megmutattam, hogy a nyaklánc karkötőként is funkcionálhat...), és az egyik kislánynak (Adél) szülinapi bulit is tartottunk.
Nagyon jól éreztem magam, bár a hangzavartól már nem bántam, hogy sikerült megszabadulnom. És nem a gyerekek zsivaja idegesített leginkább, hanem az, hogy gondozónők egymással is kiabálva "beszélgettek"...
Holnap folytatom.

9 megjegyzés:

M írta...

Milyen korúak ezek a gyerekek?

Lepkevár írta...

Hajrá Krisztina, jó lesz ez meglátod! :)

Izabella:-Szabina es Julia írta...

Nagyon klasz ez az ovis dolog,hat biztosan bevagodtal a lanyoknal,es tetszett nekik a gyongyfuzes.Csak igy tovabb es varjuk a folytatast.puszika

-krisztina- írta...

Ebben a csoportban 1,5-3,5 évesek vannak, én ide kértem magam, mert a szomszédban meg 7-18 hónaposig vannak.
akkorákat nem mertem bevállalni :) így is izgultam, h nehogy pelenkáznom kelljen :) nem tudom, h kell fiút tisztázni :P

Zsukkata írta...

Rémesen szégyellem magam, hogy így lemaradtam: tényleg sulit végzel, és óvónéni (bölcsisnéni) leszel? DEJÓDEJÓÓÓ :DDD!

M írta...

Krisztina! Fiút egyszerűbb tisztára törölni és nem kell annyira figyelni pl. hogy nehogy hátulról előre, rossz helyre kerüljön a kaki :-)

-krisztina- írta...

(((Pedig már 2009 óta járok :D))) Igen, remélem jövő hónap végén elmondhatom, hogy végeztem :)

Holnap mindenképp megnézem, hogyan kell fiúval bánni :) őszintén szólva, még meztelenül sem láttam fiú babát, nemhogy hozzányúltam volna :P

M írta...

Akkor v.sz. nem nagy a korkülönbség a fiútesóddal :-)
Nekem 4 évvel fiatalabb az öcsém, ez már elég volt ahhoz, hogy anno rutint szerezzek :-)

-krisztina- írta...

De nagy, és ő az idősebb :) és ő sem tudta pelenkázni a Szabinát. vagy csak nem akarta... hm.