2009. április 9., csütörtök

268.

Április 4-9.

Szombat: egész nap ApaMamánál voltunk, ahol nagyon jól érezted magad:


Járt ott a Nyuszi és elpotyogtatott egy csomó nyuszitojást a kertben, meg a bokron:


Aludtál is 1,5 órát! Sajnos, rettenetesen folyik az orrod, és csúnyán köhögsz, pedig azt hittem, hogy a napsütés végre meggyógyít. Egyelőre nem :(


Vasárnap: délelőtt elmentünk a Mamával együtt a Plázába tavaszi cipőt nézni neked, de nem találtunk :( az idő viszont gyorsan elszaladt.


Hétfő: Apa reggel elvitt a bölcsibe, majd utána beíratott téged az oviba. Közölték vele, hogy mivel nem vagyunk körzetükbe valók, nem garantálják, hogy fel is vesznek. Még jó, hogy előtte ezt megbeszéltük a bölcsiben, és az ovi nyílt napján is... 2 hét múlva megtudjuk, hogy döntöttek.
Délután megint a Mamával együtt elmentünk az Árkádba, még mindig cipőért neked. Szerencsére találtunk egy nagyon vagány cipőt, és egy aranyos szandált. Ennyire még soha nem örültem 12 ezer ft elköltésének... Anyuval megbeszéltük, hogy nem csak szépek a lábbelik, hanem a többihez képest még olcsók is. Cipő: 7000 ft, szandál: 5000 ft. A szandált ApaMama és AnyaMama közösen vették húsvétra :) Mindkettő betétes és kemény kérgű, meg tartja a bokát. Nem is értem, minek jegyzem meg ezeket... Eddig az összes cipőd ilyen volt (és lesz is), mégis olyan csúnyán állnak a lábikáid :((( a talpad meg épp csak nem gágog :(((


Amit aztán ott műveltél a boltban... Még jó, hogy Apa kint várt minket a parkolóban, mert tuti nem bírta volna idegekkel. Pl. a nyakadba akasztottál egy Barbie-s táskát és egy próba szandálban elszaladtál tőlünk. A Mama és én is egyből rohantunk utánad, de úgy cikáztál a sorok közt, mintha mindig ezt csináltad volna. Épp kiszaladtál a boltból, amikor megszólalt a riasztó. Ettől nagyon megijedtél és beestél a boltba. Kicsit égő volt...

Kedd: a bölcsiben azt mondták, hogy "Anyuka, nagyon náthás a Szabina, meg a szeme is olyan furcsán csillog". Kérdeztem, hogy lázas voltál-e, de mivel nem, mondtam, hogy mész tovább, mert nem tudlak és nem is akarlak a nátha miatt otthon tartani. A többiek is ugyanilyen náthásak.
Délután kérésedre lementünk bicajozni, aztán boltba, és találkoztunk a Mamával. Végül nála kötöttünk ki :) Felvarrta az egyik vékony nadrágod szárát, mert végre itt a tavasz :))) és nem volt mit felvenned a bölcsibe menet.

Szerda: Apa nagyon belejött a bölcsibe szállításba. Nagyon jó kis páros vagytok így együtt! Szerencsére kár volt paráznom a reggelek miatt!!!
Munka, bölcsi és ebéd után lementünk a játszira. Biciklivel, homokozni :) Nagyon élvezted, hogy beültem melléd a homokba, és építettem neked a várat, meg bele az alagutat. Közben beszédbe elegyedtem egy apukával (!), és tök sok mindenről beszélgettünk. Érdekes volt egy pasival beszélni a gyereknevelésről :) Nagyon szimpatikus volt, főleg, hogy ő volt a másik, aki szintén homokozott a gyerekeivel.

Csütörtök: a Szilvi néni megkérdezte tőlem, hogy miért akarom, hogy óvodába járj? Mert nem szokás a gyerekeket év közben átvinni az oviba, hanem csak szeptemberben. Szerintem felesleges lenne 3 és fél éves korodig bölcsibe járni, mert most sincs olyan kisgyerek, aki ennyi idős lenne. Szeretném, ha előrefelé tartana a fejlődésed és nem pedig vissza. Márpedig ha 9 hónapig tőled 1 évvel fiatalabbakkal lennél együtt, nem pedig korabeliekkel, szerintem nem ugyanúgy fejlődnél. Idén szeptembertől ugyanis a csoporttársaid nagy részre átmegy az oviba, és te maradsz a legidősebb. Helyettük jönnek a 1,5-2 éves gyerekek (vagy még fiatalabbak), akiknél már minimum fél évvel idősebb leszel már idén. Szerintem kár lenne, ha visszatartanálak a bölcsiben. Majd 2 hét múlva meglátjuk, hogy felvettek-e az oviba. Aztán lehet, hogy nem vesznek fel és akkor meg muszáj lesz maradnod...
Nem volt kedvem délután lemenni, de szerencsére beérted az erkélyes homokozóval is. Először kipróbáltad szandálban a homokozót, majd mezítláb is. Úgy lépkedtél a homokban, mint aki tojáson jár :) Végül már majdnem több homok volt az erkély kövön, meg a szobában, mint a homokozóban. Te kérted, hogy menjünk fürödni (vagyis tusolni, mert pár napja félsz attól, hogy lefolysz a lyukon...), mert álmos vagy. Valóban, mert 10 perc múlva aludtál is, nem sokkal 8 után.

Teljesen belejöttem a munkába :) már a reggeli felkelés sem okoz gondot. Pedig egyik nap éjfélig fent voltam, mégsem voltam semmivel fáradtabb, mint máskor. Jövő héten kicsit furcsa lesz, mert délutános leszek, de most jön a képbe a Mama, ő fog elhozni a bölcsiből és estig csak egymáséi lesztek :)
A munkahelynek most nagyon sz@rul megy :( Nincs munkánk, sorra küldik el az embereket. Eddig azokat az anyagokat dolgoztuk fel, amik még a raktárban voltak. Semmi szükség ugyan rájuk, de legalább csináltunk valamit. Pénteken már nem is megyünk, szabadságon leszünk. Reméljük, hogy hamar megoldódik a cég helyzete, és újra lesz termelés, mert így nem sokáig fog kitartani.


1 megjegyzés:

Kata írta...

Drága Krisztina!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk Nektek!!
Remélem, Szabina már jobban van, A.-nál is pont ugyanez van, és Ő sem bír kilábalni belőle.:(
Az a bolti riasztós dolog nem lehetett semmi...
Remélem sikerül, és átveszik Szabinát az oviba!
A munkahelyhez pedig drukkolok, hogy megmaradjon!!!

Puszilunk Benneteket!!:)